ממתקים בראים שאופים ביחד

שני מתכונים מתוקים – עם קמח שיפון , ביצים, ועם אפייה – מתוך ספר הבישול לילדים  של יוליה וויסוצקי

כבר ידוע שהתפתחות הילד מתאפשרת בעזרת הרכיבים התזונתיים שהוא מקבל. התזונה של הילד משפיעה על מצבו הבריאותי בהווה ובעתיד, משפיעה על מצב הרוח וההתנהגות, יכולות הלמידה, הזיכרון והחשיבה שלו.

התזונה שלנו והרגלי האכילה שלנו משפיעים ישירות על התזונה של הילדים שלנו והרגלי האכילה שהם יסגלו לעצמם לכל החיים.

זכרו, מה שהם אוכלים היום בונה את העתיד שלהם!

עוגת תפוח עם אגוזי מלך וצימוקים

  • 450 גר תפוח
  • 350 גר קמח שיפון
  • 170 גר סוקר
  • 120 גר צימוקים
  • 2 ביצים
  • 1 גרידה של לימון
  • 20 גר אגוזי מלח (בונדוק)
  • 170 מל שמן קנולה
  • 1 סקית אבקת מאפייה
  • מלח

קודם לחמם תנור עד 180 Cº

  1. לשרות צימוקים במים חמים משך 10 דקות, אחרי תזרים מים
  2. לגדר גרידת לימון
  3. לחתוך תפוחים בקוביות קטנות (תנקה מהגרעינים)
  4. לנפות קמח אם אבקת מאפייה
  5. לחבץ שמן עם סוקר ותוסיפו בעצים בשלבים   ללוש את הבצק עד שהמשקל יגדל 
  6. על תפסיקו לערבב , תוסיפו קמח ואבקת מאפייה 
  7. להוסיף תפוחים ,אגוזי מלח ,צימוקים וגרידה
  8. למרוח תבנית בשמן ,לסים בצק.
  9. לאפות עם מצפה 30 דקות, אחרי לפנות אותה ולאפות עוד 30 דקות.

עוגת גזר אם אגוזי מלח



  • 1 ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מלא
  • 200 גר גזר
  • 200 רג שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 100 גר אגוזי מלך
  • ½ שוקולד לבן
  • 1 קפית חממה
  • ½ אבקת מעפייה

אופן ההכנה

  1. קודם כול לחמם תנור עד 200 ºC 
  2. תנקה ותגרד את הגזר במיגררת קטנה
  3. תטרף ביצים עם 1 כוס סוקר, תוסיפו קמח, אפקת מאפייה, גזר מוגדר ותלוש הבצק -הוא צריך להיות יותר חזק משמנת.

לכתוש אגוזי מלך, ותוסיפו אותם בבצק , לערבב היטב.

  1. קח את  התבנית אפייה ולמרוח חממה אותה, לסים בתוך בצק ולסים בתנור ל20 דקות, אחרי להוריד חום ל150 ºC. לאפות עוגה גם 15 דקות. לצנן ולשלוף מהתבנית אפייה.
  2. להקציף שמנת עם ½ סוקר, חייב להיות קפצת חזק. 
  3. לחתוח עוגת מצטננת עובי לחצאים. למשוח אותה בקרם ו לחבר. למעלה תמשוח עם קפצת ותשפוך את פירורי  שוקולד לבן.

       

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *