מתכונים ארוחת בוקר לחורף בריאים שילדים אוהבים

כבר ידוע כדי  להרגיש טוב יותר ,חשוב מאוד להתחיל בוקר עם תזונה נכונה ובריאה.

חשוב להקפיד על ארוחת בוקר. אם אין זמן, קומו שעה קודם. כן, זה עד כדי כך חשוב.

רצוי לוותר על דגני הבוקר. הם מכילים הרבה סוכר וחומרים אחרים שבטח לא תורמים לגוף וחלקם אף מזיקים. התחלה של היום עם מזון עשיר בסוכר תגרור אחריה צניחה ברמות הסוכר בדם, אשר גורמת לעייפות וחוסר ריכוז. 

גם על מוצרי החלב רצוי לוותר – מוצרי חלב מכילים שאריות הורמונים ואנטיביוטיקה שהפרות מקבלות. אם מתעקשים על מוצרי חלב, הרע במיעוטו יהיה יוגורט ביו בטעם טבעי (רצוי אורגני).

מאילו מזונות כדאי להימנע?

  1. מזון מטוגן.
  2. מזונות מעובדים/תעשייתיים- הם מכילים הרבה חומרים המזיקים לבריאות הילד, גורמים לאלרגיות, בעיות  

  במערכת העצבים, בעיות עיכול, חלקם מסרטנים ועוד הרבה בעיות בריאותיות אחרות.

  • בחורף אפשר להכין דייסה חמה משיבולת שועל (לא אינסטנט! להכין בבית) בתוספת תפוח וקינמון או 
  •  אגוזים ותמרים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  • פירה עדשים עם תפוח וירקות

עדשים הכתומים – זה מקור טיבי  לחלבון וגם ביוטאמין B1, חומצה פולית, אשלגן, אבץ, מגנזיום וברזל ידוע שהם שומרים על מערכת החיסון.

פירה מאוד תאים ואוהבת לבשל אותו פעם בשבוע.

  • 175 גר גזר
  • 100 גר כרובית
  • 100 גר כרישה
  • ½ תפוח
  • 50 גר עדשים תחון
  • 25 גר חממה
  • 350 מל מרק ירקות מים

אופן ההכנה

  1. לשתוף ולחתוף כרישה.
  2. להפשיר חממה בסיר,להוסיף כרישה ולחמם אותו 3 דקות
  3. לנקות  ולחתוך בחתיכות גזר ולשים לסיר לעוד 3 דקות
  4. לשים עדשים תחון, מרק (מים), להביא לרתיחה , אחר כך לכסות מכסה את הסיר ולבשל על אש חלש 10 דקות.
  5. לפרק לחתיכות כרובית
  6. לנקות ולחתוך תפוח
  7. להוסיף תפוח וכרוב לסיר ולבשל עד שיר׳ות יהיו  רכים.
  8. לרסק הכול  בלנדר.

אפרסק ואורז

דייסת אורז בניגוד מדייסת סולת,  לילדים מוצת בעיינם מאוד. 

  • 1 אפרסק
  • 150 מל חלב
  • 1 כפית פתיתים אורז

אופן ההכנה

  1. לצקת פתיתים אורז מים חמים  ולבשל עד שהוסמיחו דרך 5 דקות
  2. לנקות אפרסק ולחתוך 
  3. להוסיף אפרסק לדייסה.

דייסת סולת עם אגס וקינמון

גם מיתקון מתים עם אפרסק או פירה תפוח.

  • אגס תרי
  • 120מל חלב או מים
  • 1 קפית דייסת סולת
  • 2 קפיות סילן וקינמון
  1. תנקי ותקלפי אגס מהקליפה וזירעונים. תחתפי לחתיכות קתנות
  2. למזוג חלב או מים בסיר קתן, על האש. לשפוך דייסה וברציפות בוחש עד שהיא רותחת ולהמשיך לבשל על אש קטנה 2 דקות.   
  3. להוסיף אגס, סילן, קינמון ולרסק הכול  בלנדר.

צוקיני עם עגבניות ופסתה

  • 3 עגבניות 
  • 75 גר צוקיני
  • 25 גר גבינה קשה צידדר
  • 25 גר פסתה
  • 25 רג חממה
  1. להכין פסתה לפי מיתקון של תדדריך באריזה
  2. לנקות ולקצצ עגבניות 
  3. לנקות ולחתוך צוקיני בקוביות
  4. לחמם חממה בסיר ולבשל צוקיני 5 דקות
  5. להוסיף עגבניות לצוקיני ולבלש 5 דקות
  6. לגרד גבינה קשה  במיגררת קתנה
  7. לקחת סיר מתנור, להוסיף גבינה ולערבב עד שגבינה תפשיר
  8. לסרק הכול בבלנדר
  9. להזרים רוטב לפסתה ולהרבב.

פירה עדשים ותפוח

  • 1 ½  כוס עדשים
  • 1 תפוח
  1. לנקות ולקצצ תפוח
  2. לשטוף עדשים במים קרים ולסים בסיר, להוסיף תפוח, למזוג  2 ½ כוס מים ולבשל 20-25 דקות
  3. לסרק בבלנדר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *